Mijn naam is Lisette de Klerk-van der Star.

Als kind ben ik begonnen op een zeer standaard manege en heb ik precies geleerd hoe het dus niet moet! Ik heb ontzettend veel geluk gehad toen ik terecht kwam bij een I.S.P.H. studente en haar vriendin die volgens de Monty Roberts methode was opgeleid. Zij hebben me kennis laten maken met een prachige manier van werken met paarden.

Ge├»nspireerd door deze 2 dames ben ik zelf de 3 jarige opleiding tot trainster en instructrice aan het I.S.P.H te Meerle (Belgi├ź) gaan volgen. Een opleiding die de klassieke rijkunst als basis heeft en daarnaast onder andere Centered Riding, TTEAM, Natural Horsemanship, homeopathie en osteopathie als vakkenpakket heeft.

Tijdens mijn opleiding aan het I.S.P.H. leerde ik de grote waarde van een juiste zit en houding inzien. Daarom ben ik na de opleiding meteen de instructeur level 1 in Centered Riding gaan halen.

Vervolgens ben ik nog verschillende lessen en clinics in het Natural Horsemanship en de Academische rijkunst gaan volgen.

DSC05966